Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland

Onze belangrijkste pompen-series en installaties zijn volledig 'made in Holland'. En dan hebben we het niet over assembleren van elders ingekochte componenten, of het doorschuiven van producten die anderen hebben bedacht en ontwikkeld.

We onderzoeken, bedenken, ontwikkelen én produceren zelf. Dat gaat van het maken van hydraulische en sterkte berekeningen in simulatie-software, tot het fysiek testen van 3D geprinte prototypen.Onderdelen
Assen, trekstangen, bussen, mantels, waaiers, geleiders en voetstukken worden in Alphen aan den Rijn vanuit ruwe grondstof of halffabricaten geproduceerd.


Machines
De machines die in de productie worden ingezet, zijn grotendeels door ons zelf ontwikkeld en gebouwd.


Matrijzen en stempels
Ook de matrijzen en stempels om waaiers, geleiders en andere pompdelen uit RVS plaatwerk te kunnen produceren worden in de eigen gereedschapsmakerij gemaakt. Daarvoor hebben we geavanceerde vonkverspaners, slijp- en draaibanken en freesmachines én vakkundige specialisten aan boord.

Besturingen
In de besturing van installaties maken we ook de keus om dat zelf te doen. En omdat we zelf PLC's programmeren en schakelkasten ontwerpen, hoeven we geen concessies te doen.


Nieuwste verticale centrifugaalpomp, DPV 125: hoogste rendement in z'n klasse
"We hebben bij de ontwikkeling van de DPV 125 al onze ervaring kunnen omzetten in slimme innovaties. Waardoor hij maar liefst 80% hydraulisch rendement scoort. De koploper in dit segment!!"

Peter Freeke R&D Teamleider pompen

Efficiënt en gegarandeerde kwaliteit

Om hoge en stabiele kwaliteit te kunnen garanderen, en te kunnen concurreren tegen lage-lonen-landen, is onze productie verregaand gemechaniseerd en gerobotiseerd, waar het gaat om laser- TIG- of projectielassen, stempelen, felsen, dieptrekken, draaien, frezen, etc..

Meer dan 25 'robots' produceren zo de verschillende pomp-delen als werkvoorraad, klaar om direct op de assemblagelijn ingezet te worden.


Snelle levering op maat

Kant-en-klare pompen hebben we eigenlijk niet (of nauwelijks) op voorraad. Een uitgekiend proces maakt het mogelijk om tienduizenden verschillende pomp- en installatie-varianten direct op klantorder te assembleren. En dat kan heel snel, binnen 2 werkdagen, en als dat nodig is nog sneller.


Traceability

Via onze state-of-the-art warehouse & productie management systemen houden we real-time bij wanneer welke pomp of installatie wordt geproduceerd, getest en verzonden. Stap-voor-stap wordt de voortgang gescand en zien de operators aan de assemblagelijnen precies welke componenten er moeten worden gebruikt.
Bovendien wordt computergestuurd gecontroleerd of dat ook daadwerkelijk gebeurt en of daarbij bijvoorbeeld de juiste speling en aandraaimomenten worden toegepast, zodat er vrijwel geen kans is op verkeerd samen gestelde pompen.

Alle pompen die we in Alphen aan den Rijn produceren, worden natuurlijk grondig getest voor ze naar onze klanten worden getransporteerd. Zo meten we of opbouw van druk en volume volgens de opgegeven pompcurves verloopt. We controleren bovendien het geluids- en trillingsniveau. En we zetten de pomp onder druk om lekkages uit te sluiten.

Van iedere pomp die de fabriek verlaat kunnen we dit testrapport later weer opvragen. Per pomp of installatie is bovendien vastgelegd hoe en wanneer deze is gebouwd. Mocht er dus bij het gebruik een probleem ontstaan, dan kunnen we in ieder geval de 'startsituatie' precies vaststellen.

Rondleiding door de fabriek

Bekijk in een paar minuten onze productiefaciliteit in Alphen aan den Rijn en ontdek waar onze pompen worden toegepast.


Gegarandeerd schoon testwater

Het testwater dat we gebruiken, wordt regelmatig gecontroleerd en constant behandeld. Dagelijks wordt het water ververst, waarna Ozon- en UV-behandelingen voorkomen dat het vervuilt. Er blijft namelijk onvermijdelijk altijd een beetje water achter na het testen en we willen er zeker van zijn dat dit gegarandeerd schoon en drinkwater veilig is op het moment dat de pomp onze fabriek verlaat.


Bij het gebruik van onze site bewaren we sommige gegevens (cookies) om deze optimaal te laten functioneren. meer weten? Klik hier. Wanneer u onze site gebruikt, gaat u hiermee akkoord.

Ok